Welkom in Parnassus

Lunchen

Ben je op zoek naar een originele locatie om gezond en betaalbaar te lunchen? Dan is deze voormalige Franciscanenkerk in hartje Gent de ideale plek. Hieronder vind je een overzicht van ons weekmenu.

 

dagsoep
dagschotel
Marktvisje op Mediterrane wijze met artisjok, olijven, tomaat, kappertjes en limoen
veggie
Taboulé van bülger met geroosterde groenten en gepofte pompoenpitten
dagsoep
dagschotel
Gebakken kipfilet met crème van broccoli, rode koolsalade en vleesjus met vadouvan
veggie
Risotto van parelgerst met snijbiet uit “Bioboerderij De Loods”, shii-takes uit “VZW De Kromme Boom”, venkelzaad en fetakaas
dagsoep
dagschotel
Varkensmignonette met mosterd, zoete aardappel met zure room, salie en sumak
veggie
Speltpasta met pompoen uit “Bioboerderij De Loods”, harissa, hazelnoot, Parmezaan en spinazie
dagsoep
dagschotel
Oosters gemarineerde rundsteak met noedels, paksoy uit “Bioboerderij De Loods”, Shii take en sojascheuten
veggie
vegan: Osso bucco van knolselder uit “Bioboerderij De Loods”, gremolata met walnoot en citroen, venkelsalade met sinaas
dagsoep
dagschotel
Vegan: Gepofte gele en rode biet uit “Bioboerderij De Loods”, waterkers, créme van bloemkool en umamijus
veggie
Geroosterde prei “Romesco”, smeuige polenta, tomaat en amandel
dagsoep
dagschotel
Koolvishaas met garnalenbisque, geroosterde spitskool uit “Bioboerderij De Loods” met salsa “Putanesca”
veggie
Veggie: Courgette “Caponata”, zwarte olijf, basilicum, walnoot en kappertjes

Het Restaurant Parnassus

Oude Houtlei 122, 9000 Gent
Open ma-vrij / 11u30 - 14u
tel 09 223 23 41
parnassus@het-restaurant.be